Kræftens Bekæmpelse

Cool Uden Røg 2

Cool Uden Røg er en del af Kræftens Bekæmpelses indsats for at stoppe rygning blandt unge. Det er et alternativ til løftede pegefingre og skræmmekampagner, hvor tilgangen i stedet er positive.

I 2015 ramte ikke-rygning (eller Cool uden røg) forsiderne ved hjælp af en slikkepind. Her blev der skabt et hemmeligt socialt eksperiment med en masse kendte danskere, der skulle nudge de unge og få dem til at forstå, at det ikke er rygning, der gør et menneske interessant – det er den, du er og det, du kan.

Nu kommer næste kampagne, der modsat sidste år er mere udtalt omkring budskabet og har mere fokus på at hjælpe de unge med at gøre noget ved deres rygning. Vi har dog stadig holdt fast i ideen om ikke at presse de unge, men i stedet blot hjælpe dem med inspirerende historier.

Til at hjælpe med det har vi valgt nogle nye ambassadører, som alle er unge og på vej op i deres karrierer. Det er ambassadører, som har kæmpet og stadig kæmper for at nå deres mål. Det er deres sult og passion, som vi vil dele med de unge og igen hjælpe dem til at indse, at man ikke bliver som sine idoler ved at kopiere deres rygning. Hvis man vil imitere nogen, bør man i stedet inspireres af deres talent og deres måde at være på.

Ambassadørerne er:

Nicolas Dalby – Professionel MMA Fighter
Carla Mickelborg – Blogger & Youtuber
Kasper & Thomas – Iværksættere og ejere af ARKK Copenhagen
Mathias Zanka – Professionel fodboldspiller

De første tre fortæller deres historie i korte online videoer, og alle fire ambassadører bruges også på plakater, bannere og postkort.

Se filmene her og på xhale.dk/cool.